Laserontharing

Laserontharing of definitieve ontharing genaamd. Ben je op zoek naar een locatie voor je laserontharing? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij gebruiken de nieuwste en efficiënste laser, zodat we jou kunnen verzekeren van de beste ontharing.

Laserontharing

Laserontharing Gelaat:

Bovenlip   € 32
Kin   € 32
Bovenlip & Kin  € 58
Wangen  € 52
Hals   € 62
Hele gelaat   € 97

Laserontharing Intiem:

Bikinilijn   € 42
Brazilian   € 62
Boyzilian  € 67

Laserontharing Benen:

Onderbenen   € 102
Bovenbenen   € 132
Hele benen  € 202

Laserontharing Billen:

Bilnaad   € 42
billen   € 72

Laserontharing Bovenlichaam:

Navellijn   € 22
Oksels   € 42
Schouders   € 62
Bovenrug  € 92
Onderrug   € 92
Buik   € 92
Borst   € 92

Borst + Buik   € 162
Hele Rug   € 162

Laserontharing armen:

Bovenarm   € 82
Onderarm   € 82
Hele arm   € 142

Boek hier makkelijk online

Wat onze klanten zeggen:

Hoe Werkt Laserontharing?

Laserontharing is een geavanceerde cosmetische procedure die ongewenste haargroei geleidelijk en permanent verwijdert van zowel het lichaam als het gezicht. Het werkt op basis van melanine in het haar dat zich in de actieve groeifase bevindt.

De laser verwarmt de melanine tot een hoge temperatuur, waardoor het haar volledig afbreekt. Dit resulteert in de vernietiging van de haarbol, haarschacht en alle componenten, wat de groei van nieuw haar belemmert. Donkerder en dikker haar in combinatie met een lichtere huid levert over het algemeen betere resultaten op, terwijl de laser weinig effect heeft op blond haar.

Aantal Behandelingen en Duurzaamheid

Het aantal benodigde behandelingen varieert gemiddeld van 8 tot 12 om permanente verwijdering te bereiken. Het is belangrijk op te merken dat individuele verschillen, zoals hormonale factoren, invloed kunnen hebben op het aantal benodigde sessies. Voordat u een laserontharingsbehandeling ondergaat, dient u het gebied de dag ervoor te scheren.

nagelstudio

Voordelen van Laserontharing

  • Geleidelijke en permanente ontharing van elk deel van het lichaam en gezicht.
  • Tijdbesparende oplossing vergeleken met tijdelijke ontharingsmethoden.
  • Minder risico op ingegroeide haren in vergelijking met scheren en waxen.
  • Geschikt voor verschillende haartypes en huidskleuren.
  • Langdurige resultaten voor een gladde en haarvrije huid op de lange termijn.

Laserontharing is een geavanceerde cosmetische behandeling die geleidelijke en permanente ontharing mogelijk maakt voor zowel het lichaam als het gezicht. Met een gerichte werking op melanine in het haar, biedt deze methode effectieve resultaten voor verschillende haartypes en huidskleuren.

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van individuele factoren. Verwar laserontharing niet met gepulseerd licht, aangezien dit twee verschillende technieken zijn met niet-vergelijkbare resultaten. Kies voor een professionele aanpak en geniet van een haarvrije huid op de lange termijn.

Veel gestelde vragen over permanente ontharing

Hieronder vind u de meest voorkomende vragen over definitief ontharen of laserontharing. Wij proberen ten alle tijden onze klanten zo goed mogelijk te informeren.

Mocht je antwoord hier niet te vinden zijn, kan je ons steeds per mail of telefonisch bereiken.

Is laserontharing echt definitief?

Laserontharing wordt niet beschouwd als volledig permanente ontharing, maar eerder als een progressieve en langdurige methode. Het kan het verwijderen van bestaande haren mogelijk maken, maar het zal niet voorkomen dat er na verloop van tijd nieuwe, dunne en lichte haren kunnen groeien. Deze nieuwe haren zullen echter beperkt blijven en zullen nooit terugkeren naar de oorspronkelijke dichtheid van beharing. Het wordt aanbevolen om jaarlijks 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen uit te voeren om het gewenste resultaat te behouden.

Kan laserontharing op een donkere huid?

Voor de getinte, gemengde en donkere huid past onze specialiste de diode laser aan. Zodat deze enkel de haartjes detecteert, om zo geen branden te veroorzaken.

Kan ik me laten ontharen met de laser als ik blond ben?

Blonde, rode en grijze haren reageren niet goed op laserontharing vanwege hun lage melaninegehalte. Aangezien laserbehandelingen zich richten op melanine en warmte gebruiken om de haarfollikel met veel melanine te vernietigen. Voor het definitief verwijderen van lichte haartjes wordt elektrische ontharing aanbevolen.

Is laserontharing pijnlijk?

Laserontharing wordt doorgaans als niet erg pijnlijk ervaren, maar de perceptie van pijn verschilt per persoon. Bij elke laserpuls kunt u een tintelend gevoel ervaren. Sommige gebieden zijn gevoeliger dan andere, bijvoorbeeld de diepe bikini- of bilnaadzones, terwijl de benen meestal goed te verdragen zijn. Om het comfort van de patiënt te vergroten, zal de lasertechnicus een verdovende en geconcentreerde lidocaïne-zalf aanbrengen. Het is echter belangrijk op te merken dat een “pijnlijkere” laserbehandeling vaak efficiënter is in het verwijderen van haartjes.

Wat moet ik voor en na een laserontharing behandeling doen?

Voorafgaand aan de laserontharing of permanente ontharig  dient u de te behandelen zone minstens 1 dag van tevoren te scheren om brandwonden te voorkomen. Als het haartje door de laser wordt verbrand en in contact komt met de huid, kan dit brandwonden veroorzaken. Voor het gezicht is scheren niet nodig, behalve voor de baard bij mannen, omdat dit meestal donshaar is dat niet behandeld hoeft te worden.

Voor de behandeling is het belangrijk om geen haartjes te verwijderen met hars of een pincet, omdat de haarfollikel die vernietigd moet worden, behouden moet blijven. Om brandwonden te voorkomen, vermijd zonnebaden en fotosensibiliserende behandelingen (zoals antibiotica) minstens 2 tot 3 weken voor en na de behandeling. Het wordt sterk aanbevolen om minstens 1 tot 2 weken na de behandeling zonnecrème te gebruiken.

In hoeveel sessies kan ik van mijn haartjes verlost zijn?

Het aantal benodigde laserbehandelingen varieert afhankelijk van het type haar en het te behandelen gebied. Gemiddeld 8 tot 12 laserbehandelingen vereist voor volledige verwijdering. Deze behandelingen worden om de 5 a 7 weken uitgevoerd.

Hoelang duurt een behandeling?

Dat hangt af van de te ontharen zone: het varieert van 10 minuten voor de bovenlip tot ongeveer 1 uur voor de volledige benen.

Wat is het verschil tussen laserontharing en gepulseerd licht?

Laserontharing is aanzienlijk effectiever dan gepulseerd licht voor het verwijderen van ongewenste haartjes. Beide methoden hebben hetzelfde doel, namelijk het verbranden van het haartje, maar hun efficiëntie verschilt aanzienlijk. De laser maakt gebruik van een zeer smalle en sterk geconcentreerde golflengte die nauwkeurig op de doelzone wordt gericht. Aan de andere kant gebruikt gepulseerd licht een bredere en minder intense golflengte. Hierdoor is gepulseerd licht minder effectief en loopt u het risico dat de haartjes na 3 tot 4 jaar weer terug groeien. Voor een langdurig resultaat en een effectieve ontharing is laserontharing de aanbevolen keuze.

Mag laserontharing op een tattoo?

Absoluut niet! Het is ten zeerste afgeraden om een tattoo te laten behandelen met een laser. Laserbehandelingen werken op basis van pigment/kleur, en het is van cruciaal belang dat er voldoende contrast is tussen de getinte haren en een iets lichtere huid. Een laser herkent niet dat het om een tattoo gaat; het ziet alleen donker pigment en richt daar zijn energie op. Het gevolg is dat de laser een oppervlakkige brandwond op de tattoo kan veroorzaken en zelfs kleurverlies van de tatoeage. Het is dus essentieel om geen laserbehandeling op een tattoo uit te voeren.

Hoe lang dien ik uit de te blijven na een behandeling?

Na uw laserontharing is het van cruciaal belang om de behandelde zone minstens 1 week uit de zon te houden, om het risico op pigmentatiestoornissen in de huid te voorkomen. Het is ook niet verstandig om onmiddellijk te gaan zwemmen of uitgebreid te zonnebaden, aangezien de huid na de behandeling gevoelig kan zijn en mogelijk wat roodheid kan vertonen. Daarom raden we aan om minstens 1 week uit de zon te blijven of niet te gaan zwemmen na de laserontharing. Als u toch laserontharing wilt ondergaan in de zomer, vermijd dan behandelingen op plaatsen die direct aan de zon worden blootgesteld of vlak voor een zonvakantie. Dit helpt om een succesvolle en veilige behandeling te garanderen.

Waarom moeten er verschillende sessies zijn?

Aangezien haren groeien in verschillende groeifasen, is het alleen mogelijk om permanente haarfollikels uit te schakelen wanneer ze zich in de actieve groeifase bevinden.

Elk haartje doorloopt drie verschillende fasen, en op een bepaald moment bevindt elk haar zich in een van deze fasen. Gelukkig maar, want anders zouden we bijvoorbeeld periodes hebben waarin we kaal zijn, en daarna periodes waarin we heel veel haar hebben!

Alleen tijdens de actieve groeifase kunnen we permanente verwijdering van haren bereiken. In de andere fasen is dit niet mogelijk. Omdat we niet weten welke haren zich in welke fase bevinden, is het noodzakelijk om terug te komen voor meerdere behandelingen, totdat bijna alle haren zijn verwijderd. Dit proces is nodig om een zo effectief mogelijke ontharing te bereiken.

Mag ik waxen tussen de verschillende behandelingen?

Je mag enkel scheren!

Het scheren van de haartjes zorgt ervoor dat ze iets dikker en stugger worden. Hierdoor hebben we meer volume om de energie van de laser op te richten. Op deze manier kunnen we voldoende energie overbrengen om de haarfollikel te verbranden. Dit verklaart waarom je sneller resultaat ziet bij de oksels en bikini dan bijvoorbeeld op je benen, waar je vaak iets meer sessies nodig hebt of minder snel resultaten ziet.

Over het algemeen geldt dat hoe dikker, donkerder en stugger het haar is, hoe sneller je resultaat zult zien. Dit komt doordat je veel energie kunt overdragen aan de haarfollikel, waardoor deze volledig wordt verbrand. Het kan enigszins klinken als een pijnlijk proces, maar dat valt in werkelijkheid reuze mee 😉

Weerlegging van mythes over laserontharing

Er zijn veel beweringen/mythes over permanente ontharing en laserbehandelingen in omloop. De meeste mythes zijn dan ook niet waar of gebaseerd op een persoonlik individuele ervaring. Laten we hier de meest hardnekkige mythes ontkrachten:

Mythe 1: Laserontharing is duur.

In werkelijkheid valt de prijs best mee. Zelfs waxen brengt kosten met zich mee, terwijl dat niet permanent is. Hoewel een laserbehandeling een investering vergt, verdient u deze op de lange termijn zeker terug. Bovendien is de behandeling vrijwel pijnloos en geniet u meteen na de sessie al van een maand lang een haarvrije huid. Na de derde sessie kan dit zelfs oplopen tot 6 maanden.

Mythe 2: Laserontharing is pijnlijk.

Hoewel laserontharing of definitieve ontharing niet altijd volledig pijnvrij is, valt het dankzij de nieuwste apparatuur behoorlijk mee. Het verhitten van de haarfollikel kan wat ongemakkelijk aanvoelen, maar om de pijn te minimaliseren, wordt de huid gekoeld.

Mythe 3: Laserontharing is permanent.

Het begrip “permanent” is relatief. Hoewel het mogelijk is dat het haar permanent verwijderd wordt, is volledige perfectie niet altijd haalbaar. Haartjes kunnen dus in sommige gevallen terugkomen, maar dit betekent niet per se dat de laserontharing mislukt is. Als u na ongeveer 4 sessies 80% ontharing bereikt, mag u van een succes spreken.

Mythe 4: Leeftijd speelt een rol.

Dit is niet waar. Jonger zijn betekent niet dat een laserbehandeling beter werkt. In feite hebben tieners en twintigers groeihormonen, wat kan leiden tot meerdere sessies om vergelijkbare resultaten te behalen als bij oudere mensen.

Mythe 5: Donkere huidtypes kunnen niet behandeld worden.

Ook donkere huidtypes komen in aanmerking voor een laserbehandeling. De apparatuur wordt steeds geavanceerder en kan nu meerdere huidtypes veilig en effectief behandelen.

Mythe 6: Haren komen stugger terug.

Dit is absoluut niet waar en is wetenschappelijk onderzocht. Scheren heeft geen enkel effect op de haarzakjes. Bij een laserbehandeling komt het haar zeker niet stugger terug. Integendeel, het haar wordt na elke behandeling zachter en dunner.

Contactgegevens

Aalmoezenierstraat 3a

2000 ANTWERPEN

+32 494 05 72 85
Info@beauty-licious.be

BE 0842 787 567

Volg ons

Vraag nu of jouw datum nog vrij is